Nimic nu le place mai mult celor mici decât să se murdărească pe mâini cu culori. Azi îți prezentăm o idee de proiect DIY simplă și de efect: pietricele de râu pictate.

Ai nevoie de pietricele adunate de pe plajă sau de pe malul unui râu, vopseluri, pensulă. Dacă nu ai ocazia să faci o astfel de ieșire în natură, nu te îngrijora: găsești astfel de pietricele la magazinele de bricolaj, la sectorul de grădină. Trebuie să le speli bine în prealabil și să le usuci. Astfel pregătite, le poți acoperi cu un strat alb de vopsea acrilică. Culorile vor fi astfel mult mai vii când decizi să le pictezi. Te poți inspira de pe internet în legătură cu personajele pe care le poți desena: mașini, animale, păsări, desene abstracte. Dacă vrei ca desenele să dureze în timp, poți acoperi pictura cu un strat de lac de piatră transparent, aplicat cu pensula sau, mai simplu, sub formă de spray.

În doi timpi și trei mișcări vei avea obiecte decorative vesele și de efect sau le poți folosi drept cadouri pentru cei dragi, din partea celui mic.