Ne pregătim pentru zile caniculare de vară. Terasele #ARED pot fi micul tău colț de liniște. Dacă tot te refugiezi aici cu o carte bună și o băutură răcoritoare, de ce să nu profiți pentru a-l amenaja așa cum îți dorești? Îți prezentăm o idee simplă, accesibilă oricui ca nivel de dificultate și costuri: jardiniere improvizate din sertare vechi de mobilier.
Pentru acest proiect ai nevoie de, evident, sertare vechi rămase de la mobilierul schimbat, vopseluri în culori pastelate (pe bază de ulei sau apă), pământ de flori, răsaduri. Așează sertarele sub formă de trepte și prinde-le între ele cu șuruburi de lemn sau cuie ca să nu se răstoarne. Vopsește fiecare sertar în culori vesele, diferite de cele ale florilor pe care le vei planta. Dacă vrei să folosești suportul mai multă vreme, așează în interiorul sertarelor jardiniere sau ghivece din plastic cu tăviță pentru ca apa să nu ducă la putrezirea lemnului.
Poți decora sertarele și cu alte obiecte decorative pe care le ai prin casă sau pe care le poți achiziționa de la magazinele de bricolaj (instalație de iluminat cu LED și baterii, personaje amuzante, etc). Spor la meșterit!